ANDY
OfficialAndy.com
FMCM #10 Spiegel

Ik zou weleens een camera achter een spiegel willen hangen. Op een willekeurige avond. Achter een spiegel van een cafe. Het liefst zo'n mooi bruin bierdrinkcafe zoals je ze hebt in het zuiden van het land. Zo'n cafe waar mensen al jaren komen. En waar soms een 'import' zijn geluk komt beproeven. Die dan naar zichzelf knipoogt in die spiegel. Want, weg, in een andere stad. En dus vrij om te gaan.

 

Aan het begin van de avond; zit mijn haar nog net zo goed als toen ik vertrok? Na een biertje of vier een lach, want het grote geheel is goed. Evenals de vibe. De blik is al wat minder op de details gericht. Het zelfvertrouwen des te groter. En dat haar, dat zit eigenlijk wel lekker zo. 

 

En dan kan het twee kanten op. Die spiegel, die ziet het allemaal. Het zelfvertrouwen dat groter wordt, de lach die breder wordt. En het haar dat zich ook steeds minder confirmeert aan de regels van de spiegel thuis. Maar de spiegel ziet ook de kleur die verdwijnt. De onzekerheid; gaat dit wel de goede kant op? en wat zal ik straks zeggen als ik terugkom?.

 

De spiegel ziet de twijfel. Nog eentje dan, of moet ik zo weg? Moet ik het zeggen of juist niet?

 

De spiegel ziet bijna-kotsers. Bijna-zoeners. De spiegel ziet de net-gehuild-stiekem in de wc. En de net gescoord. De spiegel ziet alles en soms meer dan je wilt. De spiegel heeft geen geheugen en soms is dat maar goed. Toch denk ik dat het soms goed zou zijn om eens wat beter in die spiegel te kijken. Wat zeggen die ogen? Weggaan of blijven? Doorgaan of kiezen? Als ik een camera achter mijn spiegel zou hangen, wat zie ik dan? Als ik de spiegel was en kon praten, wat zou ik zeggen?

 

Een paar weken geleden besloot ik eens goed in die spiegel te kijken. Niet in een bierdrinkcafe in het zuiden, maar in een stad in het mooie hoge noorden die Oslo heet. Ik zag blijdschap en tranen. Tevredenheid en ambitie. En ik zag een vraag: gaan of niet gaan? Gaan betekent onzekerheid en hard werken, maar ook een hart op avontuur. Niet gaan betekent zekerheid en hard werken, en een vraag die blijft bestaan. Ik keek nog eens goed en besloot dat ik die vraag niet wilde houden. Ik besloot om te gaan - onzekerheid of niet - ik besloot voor het hart op avontuur.

 

Als ik vanaf 1 juni in de spiegel kijk, zie ik een singer-songwriter op avontuur. Als ik dan in de spiegel kijk, zie ik een muzikant. Een muzikant die ooit een bankier in de spiegel zag. 


(blijf de rest van het verhaal hier volgen www.facebook.com/missandymusic)

© Andy Music 2012


Comments

Chantal Verhulst on 2012-05-14 08:29

We zijn trots op je! Wat een sterke, krachtige beslissing heb je genomen. Wij beloven hierbij je supporters, je groupies te zijn. Big hug, J&C

ad on 2012-05-11 09:35

Gefeliciteerd ! Volg jezelf, je passie !

Comment
Your name/nickname
Your website url
Email
Keep me informed
I want to be informed
This is a required field
Laatste tweets
Feel free to have a listen to my new record City Love <3